Mayıs 26, 2023 admin

Eşya Sigortası Nedir? Neden Yaptırılmalıdır?

Eşya Sigortası

Eşya sigortası seçenekleri; genel eşya sigortası, elektronik eşya sigortası gibi farklı türlere ayrılır. Elektronik eşya sigortasında sigortalıya ait olduğu ispatlanan eşyaların hepsi sigorta kapsamına alınırken genel eşya sigortası seçeneklerinde ise sigorta şirketine iletilen ikamet adresinde bulunan eşyaların tümü poliçe kapsamına alınır.
Eşyalarımız, yaşamımızın önemli bir parçasını oluşturur. Evimizde, işyerimizde veya taşınırken yanımızda taşıdığımız eşyalarımız, hayatımızı kolaylaştırır ve değerli hatıralarımızı içinde barındırır. Ancak, beklenmedik olaylar veya kazalar sonucunda bu eşyalara zarar gelebilir. İşte bu noktada, eşya sigortası devreye girer. Eşya sigortası, eşyalarımızı beklenmedik risklere karşı korumak ve kayıplarımızı telafi etmek için önemli bir araçtır.

EŞYA SİGORTASI KAPSAMI NEDİR?

Eşya sigortası poliçesi, bir sigorta şirketiyle yapılan anlaşma sonucunda, belirli bir süre boyunca eşyalarınızı belirli bir miktarda prim karşılığında sigorta ettirme imkanı sunar. Eşya sigortası kapsamı, poliçenin detaylarına ve sigorta şirketinin politikalarına bağlı olarak değişebilir. Ancak genellikle aşağıdaki riskleri içerir:
Hırsızlık: Ev veya işyerinizdeki eşyalarınızın hırsızlık sonucunda kaybolması veya zarar görmesi durumunda, eşya sigortası devreye girer ve zararınızı karşılar.
Yangın: Ev veya işyerinizde çıkabilecek yangın sonucu eşyalarınızın zarar görmesi durumunda, eşya sigortası zararınızı telafi eder.
Su Baskını: Su baskını veya su sızıntısı gibi durumlar sonucu eşyalarınızın zarar görmesi durumunda, eşya sigortası devreye girer.
Doğal Afetler: Deprem, fırtına, sel gibi doğal afetler sonucunda eşyalarınızın zarar görmesi durumunda, eşya sigortası kayıplarınızı telafi eder.
Kırılma: Değerli eşyalarınızın kırılması veya zarar görmesi durumunda, eşya sigortası size maddi güvence sağlar.

KİMLER EŞYA SİGORTASI YAPTIRABİLİR?

Ev sahibi ya da kiracı ayrımı olmaksızın Türkiye sınırları içinde betonarme bir binada eşyası bulunan herkes eşya sigortasından yararlanabilir.
Ev sahipleri hem konutu hem de eşyalarını, kiracılar ise yalnızca eşyalarını yangın, sel, su baskını, deprem, hırsızlık gibi birçok riske karşı güvence altına alabilirler. Ancak eşya sigortası yaptırabilmek için söz konusu eşyaların yer aldığı konut veya mülkün belli bir kontrat ya da tapu dahilinde kişinin himayesinde olma şartı aranmaktadır.

EŞYA SİGORTASI HAKKINDA MERAK EDİLEN SORULAR

Eşya sigortası misafir zararlarını karşılar mı?
Eşya sigortası yangın, hırsızlık, deprem, su baskını gibi nedenlerle misafirlerin eşyalarında meydana gelen zararları karşılar.
Eşya sigortası misafir zararlarını karşılar mı?
Eşya sigortası yangın, hırsızlık, deprem, su baskını gibi nedenlerle misafirlerin eşyalarında meydana gelen zararları karşılar.
Eşya sigortası komşuların zarar gören eşyalarının masraflarını karşılar mı?
Konut eşya sigortası poliçede limitler dahilinde komşuların eşyalarında yangın, sel, su baskını, patlama, terör eylemleri nedeniyle meydana gelen zararları karşılar.
Eşya sigortası dizüstü bilgisayar (laptop) çalınması masraflarını karşılar mı?
Sigorta poliçesine göre değişmekle birlikte mobil ve taşınabilir elektronik cihazlar (nakliye harici) çalındığında ya da hasar gördüğünde meydana gelen hasar ilgili masraflar sigorta kapsamında karşılanmaz. Dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazların güvence altına alınması için poliçede ayrıca belirtilmesi gerekir.
Eşya Sigortası çalınan eşyaları karşılar mı?
Eşya çalınması poliçeye ek teminat olarak eklenebilir. Hırsızlık durumunda sigorta şirketine bildirimde bulunduğu takdirde sigorta şirketi belli oranlarda ödeme yapar.

Eşya Sigortası hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu konuda aha detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. Size en uygun sigorta için buraya tıklayarak veya Sigortam Yanımda mobil uygulamamızı yükleyerek dolduracağınız form ile teklif alabilirsiniz.